Skip to main content

Bouwkundige tekeningen

Bouwadvies Mur

Bouwkundig ontwerptekeningen

Uw partner voor een succesvol bouwtraject

Bouwadvies Mur is uw betrouwbare partner voor het maken van bouwtekeningen in Utrecht en omgeving. Of u nu van plan bent om een dakkapel, uitbouw, muurdoorbraak te realiseren of uw monument te verbouwen: wij staan klaar om u te helpen. Onze expertise in bouwtekeningen stelt u in staat om uw ideeën om te zetten in concrete plannen, en vormt de basis voor een succesvol bouwproject.

2D en 3D tekenwerk

Bij Bouwadvies Mur bieden wij uitgebreide ontwerptekeningen aan, waarbij we zowel 2D als 3D tekenwerk verzorgen. Ontwerptekeningen, zowel in 2D als 3D, spelen een cruciale rol bij het succesvol realiseren van uw bouwproject. Ze helpen u bij het visualiseren van uw ideeën, het maken van ontwerpbeslissingen en het communiceren van uw visie met andere belanghebbenden.

Onze werkwijze

Ons proces begint met het inmeten van uw woning. Nadat we de bestaande situatie in kaart hebben gebracht, hebben we een ontwerpgesprek. Daarbij bespreken we al uw wensen en eisen. Op basis van dit gesprek zetten we een schetsontwerp op. Het schetsontwerp geeft een globaal beeld van het beoogde ontwerp, waarbij de belangrijkste ruimtes en elementen worden weergegeven. We begrijpen dat iedere verbouwing uniek is, daarom streven we ernaar om bouwtekeningen op maat te maken die naadloos aansluiten bij uw specifieke behoeften.

Van schets naar definitief ontwerp

Na het schetsontwerp gaan we verder met het uitwerken van een definitief ontwerp. Hierbij wordt het ontwerp verfijnd en gedetailleerd, rekening houdend met alle relevante aspecten zoals bouwvoorschriften, functionaliteit en esthetiek. Het ontwerp omvat gedetailleerde plattegronden, gevels, doorsneden en andere essentiële elementen van uw project. Zo nodig vragen we voor u de juiste omgevingsvergunning aan. Onze tekeningen dienen als een precieze basis het bouwproces. We leveren een pakket aan waarmee de aannemer echt aan het werk kan.

Bouwkundig tekenwerk

2D Tekenwerk

Ons team van bouwkundige tekenaars is gespecialiseerd in het creëren van nauwkeurige en gedetailleerde 2D ontwerptekeningen. Deze tekeningen bieden een overzicht van plattegronden, gevels, doorsneden en andere essentiële elementen van uw project. 2D tekenwerk vormt een essentiële basis voor het ontwerp- en bouwproces, waarbij alle belangrijke dimensies en specificaties duidelijk worden gecommuniceerd.

Bouwkundig tekenwerk

3D tekenwerk

Naast 2D tekenwerk bieden we ook hoogwaardig 3D tekenwerk aan om uw ontwerp tot leven te brengen. Met behulp van onze geavanceerde 3D-software kunnen we realistische en gedetailleerde visualisaties maken van uw project. 3D tekenwerk biedt u de mogelijkheid om uw ontwerp vanuit verschillende hoeken te bekijken en een beter inzicht te krijgen in de uiteindelijke uitstraling en sfeer van de ruimte. Dit helpt u om weloverwogen beslissingen te nemen en ervoor te zorgen dat het eindresultaat voldoet aan uw verwachtingen.

Bouwkundig tekenwerk

Bouwtekeningen die voldoen aan bouwvoorschriften

Bij Bouwadvies Mur begrijpen we het belang van naleving van bouwvoorschriften en regelgeving. Ons team van bouwkundige experts zorgt ervoor dat alle bouwtekeningen voldoen aan de geldende bouwvoorschriften en normen. Hierdoor verlopen vergunningsaanvragen soepel en wordt eventuele vertraging in het bouwproces voorkomen. Onze nauwkeurige bouwtekeningen bieden de garantie dat uw verbouwing aan alle vereisten voldoet.

Bouwadvies Mur

3D zonnestudies

Als onderdeel van onze diensten bieden wij 3D zonnestudies aan. Met behulp van onze 3D-tekensoftware kunnen we de intensiteit en richting van het zonlicht op verschillende tijdstippen en seizoenen simuleren.

Inzicht in schaduwpatronen

Hierdoor krijgt u inzicht in de schaduwpatronen die op uw woning vallen en kunt u de optimale positionering van ramen, zonnepanelen en andere elementen bepalen. Dit stelt u in staat om het maximale uit de natuurlijke lichtinval te halen, de energie-efficiëntie van uw woning te verbeteren en oververhitting te voorkomen tijdens extreem warme dagen. Tevens kan een zonnestudie helpen bij het aantonen van de impact van uw project op de bestaande omgeving, bijvoorbeeld bij een omgevingsvergunning.

Bouwkundig tekenwerk

Splitsingstekeningen

De nieuwe situatie duidelijk in kaart

Indien u een woning wilt splitsen, zijn gedetailleerde splitsingstekeningen essentieel om de nieuwe situatie duidelijk in kaart te brengen. Bij Bouwadvies Mur kunnen onze bouwkundige tekenaars splitsingstekeningen maken die voldoen aan alle wettelijke vereisten, opgesteld volgens artikel 5 en 6 van de uitvoeringsregeling kadasterwet 1994 en volgens de eisen en richtlijnen van het kadaster.

Duidelijke grenzen

Onze splitsingstekeningen geven duidelijk de grenzen aan tussen verschillende appartementen en gemeenschappelijke ruimtes, zodat u een helder overzicht heeft van de nieuwe situatie. Wij streven ernaar u te voorzien van nauwkeurige en wettelijk conforme splitsingstekeningen die u helpen bij een succesvolle woningsplitsing.