Skip to main content

Bouwkundig advies

Wilt u graag meer ruimte in uw woning door een aanbouw te plaatsen of wilt u de keuken bij de woonkamer betrekken? Wij geven u een gedegen verbouwingsadvies. Ook is het mogelijk dat een architect een ontwerp voor uw verbouwing maakt. Naast verbouwingsadvies geven wij ook advies over daken, kruipruimtes etc. Kortom, voor elke bouwkundige vraag hebben wij een oplossing..

Offerte aanvragenContact

Muur doorbreken

U wilt graag meer ruimte in uw woning door een aanbouw te plaatsen of u wilt de keuken bij de woonkamer betrekken. Weet u niet zeker of de muur die u wilt doorbreken dragend is? Wij geven u bouwkundig advies. We bekijken uw situatie en geven aan of de muur dragend is of niet. Wanneer uw muur wel dragend is kunnen wij voor u een berekening en tekeningen maken om deze muur toch te kunnen verwijderen. De berekening en de tekeningen die wij aanleveren zijn bedoeld voor u zelf, uw vergunningaanvraag en voor de aannemer. Wij hebben zeer veel ervaring in bestaande bouw en het geven van verbouwingsadvies. Indien de gemeente op- of aanmerkingen heeft op ons werk, wordt dit kosteloos rechtgezet. Zo weet u zeker dat u nooit te veel betaald.

Aanbouw

Wilt u meer ruimte en heeft u een tuin, dan is een aanbouw wellicht interessant voor u. Wij kunnen u een goed verbouwingsadvies geven, ook kunnen wij voor u de aanbouw ontwerpen en alle tekeningen maken. Pas wanneer u helemaal tevreden bent met het ontwerp, vragen wij bij de gemeente voor u de vergunning aan. Zodra de vergunning is verleend, kunnen we de bouw voor u begeleiden en toezicht houden op de uitvoering, als u dat wenst. Kijk ook eens op aanvraag omgevingsvergunning.

Visualisatie

Wij bekijken uw huis, doen een inmeting en bieden u verschillende opties voor uw verbouwing. Deze dienst kunt u combineren met een bouwkundige tekening of 3D-model zodat u direct kunt zien hoe uw huis er na de verbouwing uit zal zien.

 

Constructieberekening

Bij een aanbouw of uitbouw op de begane grond of verdieping berekenen wij voor u de stabiliteit van de aanbouw, de te plaatsen balklagen, de muurdoorbraak en de vloer en fundering. Aan de hand van een bouwkundige tekening kunnen wij het gehele werk voor u uitrekenen en tekenen. In overleg kunnen we besluiten dat de constructeur op locatie langskomt om het werk op te nemen. Als er nog geen bouwkundige tekeningen van uw woning beschikbaar zijn, kunnen wij deze uiteraard ook voor u verzorgen. Deze service zal apart van de berekeningen in rekening worden gebracht.

Wij maken constructieberekeningen voor de volgende onderdelen:

 • Dragende muur verwijderen
 • Dakkapel
 • Dakterras
 • Aanbouw
 • Uitbouw
 • Erker
 • Carport
 • Serre
 • Tuinhuis
 • Schuur
 • Overkapping
 • Veranda
 • Garage

Meer informatie

Wilt u meer informatie over bouwadvies door Bouwadvies Mur? Wilt u een vrijblijvende offerte ontvangen of een afspraak maken? U kunt ons bereiken via telefoonnummer 030 22 70 450, e-mail info@bouwadviesmur.nl of ons aanvraagformulier.

Onafhankelijk en objectief

Bouwadvies Mur garandeert objectiviteit en volledige onafhankelijkheid bij de door haar uitgevoerde bouwkundige inspectie, al het tekenwerk en het opstellen van het bouwkundig keuringsrapport. Bouwadvies Mur verklaart geen enkel belang te hebben in of bij enig aannemersbedrijf, makelaardij of tussenpersoon waardoor de resultaten van onze diensten beïnvloed zouden kunnen worden.

Bent u op zoek naar de volgende diensten?

“3D tekeningen laten maken voor een uitbouw”

“Nieuw gekocht huis bouwkundig laten keuren”

“Advies voor een verbouwing”

“Bouwtekeningen voor vergunningsaanvraag gemeente”

Dan bent u bij Bouwadvies Mur BV aan het juiste adres. Bij vragen of opmerkingen helpen we u graag verder. Bel of mail ons gerust!

ContactOfferte aanvragen