Skip to main content

Meerjarenonderhoudsplan

Een meerjarenonderhoudsplan (MJOP) is een rapport met daarin een conditiemeting en een planning waarin staat wanneer welk onderhoud moet plaatsvinden en een schatting van de kosten. Wij kunnen voor u of uw VvE een MJOP opstellen.

Offerte aanvragenContact

Het meerjarenonderhoudsplan

Een meerjarenonderhoudsplan (MJOP) is een rapport met daarin een conditiemeting en een planning waarin staat wanneer welk onderhoud moet plaatsvinden en een schatting van de kosten. Het heeft in veel gevallen betrekking op de gemeenschappelijke zaken van een Vereniging van Eigenaren (VvE), waaronder in ieder geval het dak en de gevel worden opgenomen maar vaak ook het trappenhuis, de bergingen en de kozijnen.

Het is in Nederland wettelijk verplicht voor VvE om onderhoudsreserves op te bouwen en daarvoor jaarlijks een bedrag te reserveren. Dit onderhoudsfonds moet ‘voldoende’ zijn om het pand goed te onderhouden. De beste manier om de juiste hoogte van het reservefonds vast te stellen is door middel van een Meerjarenonderhoudsplan (MJOP). Dankzij een MJOP weet de VvE waar ze de komende 30, 40 of zelfs 50 jaar aan toe zijn wat betreft onderhoud en de bijbehorende kosten.

Een MJOP kan ook worden opgesteld voor particulieren woningbezitters om een goed beeld te krijgen wat de onderhoudsstaat is van hun woning.

Meer informatie

Wij kunnen voor u of uw VvE een Meerjarenonderhoudsplan (MJOP) opstellen. Wilt u meer informatie over Bouwadvies Mur of heeft u vragen? Wilt u een vrijblijvende offerte ontvangen of een afspraak maken? U kunt ons bereiken via telefoonnummer 030 22 70 450, e-mail info@bouwadviesmur.nl of ons aanvraagformulier.

Vakkundig en Deskundig

Bouwadvies Mur garandeert objectiviteit en volledige onafhankelijkheid bij de door haar uitgevoerde bouwkundige inspectie, al het tekenwerk en het opstellen van het bouwkundig keuringsrapport. Bouwadvies Mur verklaart geen enkel belang te hebben in of bij enig aannemersbedrijf, makelaardij of tussenpersoon waardoor de resultaten van onze diensten beïnvloed zouden kunnen worden.

Bent u op zoek naar de volgende diensten?

“3D tekeningen laten maken voor een uitbouw”

“Nieuw gekocht huis bouwkundig laten keuren”

“Advies voor een verbouwing”

“Bouwtekeningen voor vergunningsaanvraag gemeente”

Dan bent u bij Bouwadvies Mur BV aan het juiste adres. Bij vragen of opmerkingen helpen we u graag verder. Bel of mail ons gerust!

ContactOfferte aanvragen