Skip to main content

Omgevingsvergunning

Heeft u plannen om uw woning te verbouwen of wilt u duurzame ingrepen aan uw huis doen maar weet u niet precies wat er wel en niet mag in uw woning? Wij zoeken het voor u uit en bieden advies over hoe u het beste te werk kunt gaan. Daarnaast verzorgen we uw bouwkundige tekenen en begeleiden we u bij de vergunningsaanvraag.

Offerte aanvragenContact

Omgevingsvergunning

Heeft u plannen om uw woning te verbouwen of wilt u duurzame ingrepen aan uw huis doen maar weet u niet precies wat er wel en niet mag in uw woning? Bouwadvies Mur zoekt het voor u uit en biedt advies over hoe u het beste te werk kan gaan. Daarnaast kunnen wij u begeleiden in de vergunningsaanvraag en het maken van bouwtekeningen.

Een vergunning is echter niet altijd nodig. Soms volstaat een melding en mag u zonder vergunning bouwen. Als u een woning of bedrijfspand gaat bouwen heeft u bijvoorbeeld een omgevingsvergunning nodig. Soms kunt u bouw- of verbouwplannen vergunningsvrij uitvoeren, toch geldt voor de meeste verbouwingen dat er een omgevingsvergunning aangevraagd moet worden.

Denk hierbij aan:

 • Kleine aanpassingen aan een woning, zoals het bouwen van een dakkapel of dakterras, het plaatsen van een dakraam of lichtkoepel, het plaatsen van zonnecollectoren of van een balkonafscheiding, het vervangen van kozijnen of een interne verandering.
 • Grote aanpassingen zoals het bouwen van een aanbouw of een bijgebouw.
 • Het bouwen van nieuwe gebouwen.

Andere zaken regelen

Er komt veel kijken bij de aanvraag van een bouwvergunning. In veel gevallen moet bij een bouwaanvraag worden aangeleverd:

 • Plattegronden van de bestaande en nieuwe situatie (gehele pand)
 • Gevelaanzichten van bestaande en nieuwe situatie (inclusief belendende panden)
 • Doorsnedes van de bestaande en nieuwe situatie
 • Detailtekeningen
 • Constructieberekeningen

Met een omgevingsvergunning kunt u voor veel werkzaamheden toestemming vragen. Maar vaak zult u daarnaast ook nog zaken moeten regelen. Bijvoorbeeld:

 • Vergunning voor objecten zoals een puincontainer op de stoep of straat
 • Als uw bouwterrein hinder veroorzaakt voor het verkeer
 • Wet Bibob
 • Verplichtingen tijdens en na de bouw

Monumenten

Voor wijzigingen aan een monument heeft u altijd een omgevingsvergunning nodig. Dit geldt al voor kleine wijzigingen zoals schilderwerk, vervanging van houtwerk of deuren. En natuurlijk ook voor ingrijpende wijzigingen zoals een verbouwing of het plaatsen van reclame.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over een omgevingsvergunning door Bouwadvies Mur of heeft u vragen? Wilt u een vrijblijvende offerte ontvangen of een afspraak maken? U kunt ons bereiken via telefoonnummer 030 22 70 450, e-mail info@bouwadviesmur.nl of ons aanvraagformulier.

Onafhankelijk en objectief

Bouwadvies Mur garandeert objectiviteit en volledige onafhankelijkheid bij de door haar uitgevoerde bouwkundige inspectie, al het tekenwerk en het opstellen van het bouwkundig keuringsrapport. Bouwadvies Mur verklaart geen enkel belang te hebben in of bij enig aannemersbedrijf, makelaardij of tussenpersoon waardoor de resultaten van onze diensten beïnvloed zouden kunnen worden.

Bent u op zoek naar de volgende diensten?

“3D tekeningen laten maken voor een uitbouw”

“Nieuw gekocht huis bouwkundig laten keuren”

“Advies voor een verbouwing”

“Bouwtekeningen voor vergunningsaanvraag gemeente”

Dan bent u bij Bouwadvies Mur BV aan het juiste adres. Bij vragen of opmerkingen helpen we u graag verder. Bel of mail ons gerust!

ContactOfferte aanvragen