Skip to main content

Duurzaamheidsadvies & Energieworkshop

Duurzaam bouwen

Verbouwen met oog op energiezuinigheid en gezondheid

Een gezonde woonomgeving is essentieel

Bij Bouwadvies Mur begrijpen wij dat duurzaamheid en een gezonde woonomgeving essentieel zijn, niet alleen voor uw verbouwde woningsonderdeel, maar voor de gehele woning. Het is belangrijk om te kijken naar de klimaatdoelen en de uitdagingen waarmee we momenteel te maken hebben, zoals de energiecrisis en stikstofproblematiek.

De juiste duurzame keuzes

Veel mensen willen duurzaam bouwen, maar worden overweldigd door de overvloed aan informatie en de vele mogelijkheden om hun woning te verduurzamen. Dit kan leiden tot het maken van verkeerde keuzes in de volgorde, waardoor het uiteindelijke resultaat nadelig kan uitpakken. Bovendien wordt er vaak meer gefocust op verduurzaming en minder op een gezond binnenklimaat, wat later problemen kan veroorzaken.

Meer dan een standaard energierapport

Bij Bouwadvies Mur pakken wij dit anders aan door middel van onze educatieve Energieworkshop gericht op de bewoner, zodat wij een totaalbeeld krijgen van de woning, de behoeftes en de eisen.

Energieworkshop

De Energieworkshop

Een totaal energieadvies

Bij Bouwadvies Mur werken we samen met gepassioneerde energieadviseurs die de Energieworkshop als leidraad gebruiken voor het geven van een totaal energieadvies.

Een educatieve workshop gericht op de bewoner

Onze benadering is anders dan simpelweg het leveren van een standaard Energie Prestatie adviesrapport op basis van zo min mogelijk persoonlijk contact. In plaats daarvan bieden we een educatieve workshop aan die specifiek gericht is op u als bewoner.

Energieworkshop

Wat houdt de Energieworkshop in?

Uw unieke situatie en behoeften

De Energieworkshop is ontworpen om u inzicht te geven in de verduurzamingsmogelijkheden van uw woning op basis van uw unieke situatie en behoeften. Elke woning en bewoner is namelijk anders, en daarom is er geen one-size-fits-all aanpak voor verduurzaming.

Wij begeleiden u stap voor stap

Tijdens de workshop krijgt u de kans om uw eigen woning beter te begrijpen. We identificeren gebreken op het gebied van warmteverlies en binnenklimaat en leggen uit waarom deze zich voordoen. Vervolgens begeleiden we u stap voor stap bij het verduurzamen van uw woning, rekening houdend met uw ambitie en budget. De workshop biedt inzicht in de mogelijke bouwkosten per verduurzamingsstap, zodat u zich bewust wordt van de mogelijke investeringen en de terugverdientijd van uw project.

Energieworkshop

Hoe verloopt de Energieworkshop?

Het proces van de Energieworkshop bestaat uit verschillende stappen.

  • Analyseren van de bestaande woning: We doen een grondige analyse van uw woning, waarbij we de nodige informatie verzamelen via inmeting of archiefstukken.
  • Energieworkshop op locatie: Tijdens de workshop presenteren onze energieadviseurs de analyse van uw woning en bespreken ze alle aspecten van de workshop. Uw wensen en budget worden meegenomen om de juiste keuzes en mogelijkheden te bespreken. U krijgt inzicht in de verschillende maatregelen om uw woning te verduurzamen en kunt zelf de energie rekentool gebruiken.
  • Eindrapport: Na afloop van de workshop ontvangt u een uitgebreid eindrapport. Dit rapport bevat de energie rekentool met handleiding, een duurzaamheidsadvies in de vorm van een stappenplan en inzicht in de geschatte bouwkosten van de verduurzamingsstappen.
  • Vervolgstappen en ondersteuning bij verbouwing: Indien gewenst, kunnen we u helpen bij het verder uitwerken van de verduurzamingsstappen naar een concreet bouwkundig plan. We kunnen ook ondersteuning bieden bij het aanvragen van de benodigde omgevingsvergunningen, zodat u vol vertrouwen aan uw duurzame verbouwingsproject kunt beginnen.