Bouwtechnische keuring Utrecht Wittevrouwen

Bekijk hier ons recent voltooide Bouwkundige keuring project “Bouwtechnische keuring Utrecht Wittevrouwen”. Benieuwd naar de Bouwkundige keuring mogelijkheden voor uw woning in Utrecht? Neem gerust contact met ons op of vraag direct een offerte aan.

Wij zijn gespecialiseerd in bouwkundig adviesbouwkundige keuringen, taxaties en het maken van bouwtekeningen voor vergunningsaanvragen.

Offerte aanvragenOnze diensten

Bouwtechnische keuring

In Wittevrouwen staat deze pas gerenoveerde tussenwoning uit 1905. In dit pand hebben wij een bouwtechnische keuring uitgevoerd. In 2011 is de gehele woning gerenoveerd, uitgebouwd en verbouwd. In eerste instantie een goed onderhouden woning, maar na wat metingen hebben wij toch een vervelende ontdekking gedaan. Doordat wij gebruik maken van verschillende meetinstrumenten zien wij meer dan met het blote oog. Zo voeren wij standaard vochtmetingen uit. Tijdens een bouwkundige keuring kunnen we natuurlijk geen hak, breek of sloopwerkzaamheden uitvoeren. Maar doordat wij metingen uitvoeren, kunnen wij als het ware achter constructieonderdelen kijken, en zonder schade aan te richten een goed beeld geven van de bouwkundige staat van de woning.

Optrekkend vocht

In de kruipruimte en in de bouwmuren op de begane grond hebben we in dit pand sporen van vocht vastgesteld. Vocht in de kruipruimte en de bouwmuren kan verschillende oorzaken hebben. In dit geval was er sprake van optrekkend vocht vanuit de fundering van het pand. Dit is een veel voorkomend probleem in Wittevrouwen en andere wijken in Utrecht. Een verhoogd vochtpercentage in de constructie kan ernstige schade veroorzaken, bijvoorbeeld in de vorm van houtrot aan de houten constructieonderdelen (vloer op de begane grond). Ook kunnen schimmels en/of vochtplekken op wanden zichtbaar worden of kan het stucwerk loslaten. Om optrekkend vocht te verhelpen adviseren wij ten eerste altijd om de woning beter te ventileren. Het is belangrijk dat de toe- en afvoer van lucht altijd mogelijk is, zeker in oude panden. Wanneer extra ventileren niet helpt, is de oplossing om de muren te injecteren.