Kruipruimte inspectie Utrecht

Bekijk hier ons recent voltooide Bouwkundige keuring project “Kruipruimte inspectie Utrecht”. Benieuwd naar de Bouwkundige keuring mogelijkheden voor uw woning in Utrecht? Neem gerust contact met ons op of vraag direct een offerte aan.

Wij zijn gespecialiseerd in bouwkundig adviesbouwkundige keuringen, taxaties en het maken van bouwtekeningen voor vergunningsaanvragen.

Offerte aanvragenOnze diensten

Kruipruimte inspectie

Elke week keuren wij meerdere woningen. Een belangrijk onderdeel waar kopers van een woning soms geen rekening mee houden is de kruipruimte. Tijdens ons uitgebreide bouwkundige onderzoek doen we altijd een kruipruimte inspectie. Hier zien we het opvallend vaak fout gaan; verhoogde vochtpercentages, schimmels en/of houtworm zijn veel voorkomende gebreken in Utrechtse kruipruimtes.

Meestal wanneer problemen in een vroeg stadium ontdekt worden blijven de herstelkosten beperkt en relatief laag. Hoe langer een schimmel en/ of een houtworm in het hout aanwezig is hoe meer schade er aan een vloer kan ontstaan.

Ons advies is dan ook: Laat uw kruipruimte eens in de vijf jaar inspecteren!

Hele slechte kruipruimte

In deze woning in Utrecht Oudwijk kwamen wij een aantal opvallende zaken tegen tijdens de kruipruimte inspectie. Zo waren bijna alle meest voorkomende houtaantasters aanwezig. We zagen schimmels, houtworm in een zeer erg stadium, en de allesvernietigende kelderzwam.

Wanneer een kruipruimte elke vijf jaar geïnspecteerd wordt krijgen dergelijke schimmels en ongedierte niet de kans om zich te ontwikkelen. In dit geval waren de herstelkosten erg hoog, wat eigenlijk niet nodig had hoeven zijn.

Interesse in een kruipruimte inspectie?

Voor informatie, vragen of het maken van een afspraak staan we u graag telefonisch of per e-mail te woord. Of vraag een offerte aan!

ing. Jesper Mur
Bouwkundig adviseur

T  030 22 70 450
E  info@bouwadviesmur.nl

Om inzicht te krijgen in de staat waarin een pand of woning verkeert is een bouwkundige inspectie van groot belang. Tegenwoordig wordt bij de aan- of verkoop van een pand of woning steeds vaker om een bouwkundig inspectierapport gevraagd door de geldverstrekker. Met zo’n bouwkundig keuringsrapport van Bouwadvies Mur staat u bij eventuele juridische geschillen namelijk een stuk sterker. Een ander bijkomend voordeel is dat u met een Bouwkundige keuring Utrecht met NHG voldoet aan de eisen van de hypotheekverstrekker waardoor u de financiering gemakkelijk rond krijgt.

Bouwadvies Mur garandeert objectiviteit en volledige onafhankelijkheid bij de door haar uitgevoerde bouwkundige inspectie en het opstellen van het bouwkundig keuringsrapport. Bouwadvies Mur verklaart geen enkel belang te hebben in of bij enig aannemersbedrijf, makelaardij of tussenpersoon waardoor de resultaten van de inspectie beïnvloed zouden kunnen worden.