Bouwkundige keuring Utrecht

Bekijk hier ons recent voltooide Bouwkundige keuring project “Bouwkundige keuring Utrecht”. Benieuwd naar de Bouwkundige keuring mogelijkheden voor uw woning in Utrecht? Neem gerust contact met ons op of vraag direct een offerte aan.

Wij zijn gespecialiseerd in bouwkundig adviesbouwkundige keuringen, taxaties en het maken van bouwtekeningen voor vergunningsaanvragen.

Offerte aanvragenOnze diensten

Lekkage aan het dak

Onze klant heeft ons benaderd om een technische inspectie uit te voeren voor een woning in Tuindorp. Deze mooie jaren 30 woning is een lust voor het oog, op het eerste gezicht zal je niet denken dat er lekkage aan het dak zou zijn. Ook al kan een woning er mooi uit zien, er kunnen altijd verborgen gebreken zijn. In het rapport dat wij aan de klant leverden, konden zij nalezen wat wij tijdens de inspectie allemaal vonden.

Bouwkundige keuring

Het is belangrijk om het dak en de schoorsteen van een woning te inspecteren. Schoorstenen en dakdoorvoeren staan in weer en wind, en zijn zeer gevoelig voor lekkages. Een lekkage aan het dak is niet altijd zichtbaar. Maar met behulp van een vochtmeter is het mogelijk om vast te stellen of er sprake is van een lekkage. Tijdens een bouwkundige keuring meten wij het vochtpercentage in de bouwconstructie aan de binnenkant van de woning. Lekkage aan de schoorsteen is een veel voorkomend probleem.

Zo ook bij de woning in Tuindorp constateerde onze vochtmeter een lekke schoorsteen. Wanneer het metsel- en voegwerk van de schoorsteen veroudert, kan er vocht in de schoorsteen trekken. Langzaamaan zal er via die weg vocht naar beneden stromen, en dit zal de dakconstructie uiteindelijk bereiken. Omdat dit vaak onopgemerkt gaat, kan dit gevaarlijk zijn voor de staat van het dak. Wanneer de dakconstructie voor langere tijd vochtig is, kan er houtrot ontstaan.  Als er te lang wordt gewacht met het herstellen van de lekkage, loopt u, net als onze klant risico dat er een deel van de dakconstructie vervangen dient te worden. Gelukkig was er bij de woning in Tuindorp nog geen sprake van een aangetaste constructie, en kon dit opgelost worden door de voegen van de schoorsteen te herstellen.

Bent u ook bang voor lekkage aan het dak?

Voor informatie, vragen of het maken van een afspraak staan we u graag telefonisch of per e-mail te woord. Of vraag een offerte aan!

ing. Jesper Mur
Bouwkundig adviseur

T  030 22 70 450
E  info@bouwadviesmur.nl

Om inzicht te krijgen in de staat waarin een pand of woning verkeert is een bouwkundige inspectie van groot belang. Tegenwoordig wordt bij de aan- of verkoop van een pand of woning steeds vaker om een bouwkundig inspectierapport gevraagd door de geldverstrekker. Met zo’n bouwkundig keuringsrapport van Bouwadvies Mur staat u bij eventuele juridische geschillen namelijk een stuk sterker. Een ander bijkomend voordeel is dat u met een Bouwkundige keuring Utrecht met NHG voldoet aan de eisen van de hypotheekverstrekker waardoor u de financiering gemakkelijk rond krijgt.

Bouwadvies Mur garandeert objectiviteit en volledige onafhankelijkheid bij de door haar uitgevoerde bouwkundige inspectie en het opstellen van het bouwkundig keuringsrapport. Bouwadvies Mur verklaart geen enkel belang te hebben in of bij enig aannemersbedrijf, makelaardij of tussenpersoon waardoor de resultaten van de inspectie beïnvloed zouden kunnen worden.