Vochtprobleem kruipruimte

Bekijk hier ons recent voltooide Bouwkundige keuring project “Vochtprobleem kruipruimte”. Benieuwd naar de Bouwkundige keuring mogelijkheden voor uw woning in Utrecht? Neem gerust contact met ons op of vraag direct een offerte aan.

Wij zijn gespecialiseerd in bouwkundig adviesbouwkundige keuringen, taxaties en het maken van bouwtekeningen voor vergunningsaanvragen.

Offerte aanvragenOnze diensten

Vochtprobleem kruipruimte

We werden door een klant benaderd vanwege een vochtprobleem in de kruipruimte. We maakten een afspraak en gingen bij de klant op locatie kijken. In de kruipruimte stond een aantal passen, en de onderzijde van de vloer was gecondenseerd. Plassen in de kruipruimte hoeven niet altijd een probleem te zijn, en is vaak te wijten aan een hoge grondwaterstand. In dit geval, echter, was de onderzijde van de begane grondvloer ook al nat geworden.

Kruipruimte ventileren

Condensatie aan de onderzijde van de vloer is vaak op te lossen door het verbeteren van de ventilatie. Bij de nieuwe uitbouw op het adres was te weinig rekening gehouden met de ventilatie van de kruipruimte We adviseerden de klant om extra ventilatieroosters te laten plaatsen. Hierdoor kon het vochtprobleem in de kruipruimte verholpen worden.

Risico’s

Wanneer de ventilatie in de kruipruimte te weinig is en de luchtvochtigheid in de kruipruimte lange tijd te hoog (boven de 80%) is, zou er op den duur betonrot kunnen ontstaan. Bij houten vloeren zijn er risico’s op schimmels, bruinrot, boktor en meer. Houd daarom de ventilatie in de kruipruimte goed in de gaten.

Heeft u ook een vochtprobleem in de kruipruimte?

Voor informatie, vragen of het maken van een afspraak staan we u graag telefonisch of per e-mail te woord. Of vraag een offerte aan!

ing. Jesper Mur
Bouwkundig adviseur

T  030 22 70 450
E  info@bouwadviesmur.nl

Om inzicht te krijgen in de staat waarin een pand of woning verkeert is een bouwkundige inspectie van groot belang. Tegenwoordig wordt bij de aan- of verkoop van een pand of woning steeds vaker om een bouwkundig inspectierapport gevraagd door de geldverstrekker. Met zo’n bouwkundig keuringsrapport van Bouwadvies Mur staat u bij eventuele juridische geschillen namelijk een stuk sterker. Een ander bijkomend voordeel is dat u met een Bouwkundige keuring Utrecht met NHG voldoet aan de eisen van de hypotheekverstrekker waardoor u de financiering gemakkelijk rond krijgt.

Bouwadvies Mur garandeert objectiviteit en volledige onafhankelijkheid bij de door haar uitgevoerde bouwkundige inspectie en het opstellen van het bouwkundig keuringsrapport. Bouwadvies Mur verklaart geen enkel belang te hebben in of bij enig aannemersbedrijf, makelaardij of tussenpersoon waardoor de resultaten van de inspectie beïnvloed zouden kunnen worden.