Bouwtekening dakkapel

Bekijk hier ons recent voltooide Bouwkundige tekeningen project “Bouwtekening dakkapel”. Benieuwd naar de Bouwkundige tekeningen mogelijkheden voor uw woning in Utrecht? Neem gerust contact met ons op of vraag direct een offerte aan.

Wij zijn gespecialiseerd in bouwkundig adviesbouwkundige keuringen, taxaties en het maken van bouwtekeningen voor vergunningsaanvragen.

Offerte aanvragenOnze diensten

Bouwtekening dakkapel

Wij maken regelmatig een bouwtekening voor een dakkapel. Veel oudere huizen in Utrecht hebben een kleine zolder die enkel gebruikt kan worden als berging. Door het plaatsen van een dakkapel op de zolder kan er ineens een prachtige ruimte ontstaan, waardoor er bijvoorbeeld een extra slaapkamer in het huis gemaakt kan worden.

Regelgeving

Voor het plaatsen van een dakkapel in Utrecht bestaan een aantal kaders en regels. Als daaraan voldaan wordt dan kan er in veel gevallen een dakkapel zonder vergunning worden geplaatst. Vaak is het echter wél benodigd om een vergunning aan te vragen, en dan zijn er bouwtekeningen van de dakkapel nodig. Als de dakkapel aan de voorzijde van de woning wordt geplaatst geldt dat bijvoorbeeld.

Binnenhoogte creëren

Bij onze klant in Utrecht Zuilen hebben wij ook een bouwtekening voor een dakkapel gemaakt. Deze dakkapel was niet vergunningsvrij vanwege het feit dat deze hoog in het dakvlak gerealiseerd moest worden. Dat had er mee te maken dat de nok van het dak erg laag was. Om de zolder leefbaar te maken met behulp van een dakkapel dan is het natuurlijk nodig om een bepaalde binnenkoogte te creëren. We hielpen onze klant met het bepalen van de afmetingen en het uiterlijk van de dakkapel. Op de bouwtekening gaven wij aan dat het in dit geval een dakkapel moest worden met een zinken uiterlijk. Na een aantal weken werd de vergunning verleend en kon de aannemer aan het werk.

Info over bouwtekening dakkapel?

Vraag een offerte aan! Voor informatie, vragen of het maken van een afspraak staan we u graag telefonisch of per e-mail te woord.

ing. Jesper Mur
Bouwkundig adviseur

T  030 22 70 450
E  info@bouwadviesmur.nl

Bouwadvies Mur garandeert objectiviteit en volledige onafhankelijkheid bij de door haar uitgevoerde bouwkundige inspectie en het opstellen van het bouwkundig keuringsrapport. Bouwadvies Mur verklaart geen enkel belang te hebben in of bij enig aannemersbedrijf, makelaardij of tussenpersoon waardoor de resultaten van de inspectie beïnvloed zouden kunnen worden.