Skip to main content

Bouwadvies Bunnik: Keuring, Uitbouw & Constructeur

Onze kenmerken

Kwaliteitstaat bij ons hoog in het vaandel!

Wij worden van elk project weer enthousiast. Voor ons is het belangrijk om altijd de woning goed op locatie te bestuderen en in te meten. Zo kunnen wij altijd advies op maat geven. Zo hebben we in omgeving Utrecht een goede reputatie kunnen opbouwen.

01

We houden van korte lijnen en blijven persoonlijk in contact.

Tijdens het traject blijven we altijd met je in contact. We houden ervan om de lijnen kort te houden. Een no-nonsense mentaliteit.

02

Wij zijn een onafhankelijk adviesbureau.

Eerlijk en deskundig advies. Wij staan voor je klaar!

03

Bouwadvies Mur

Professioneel bouwadvies in Bunnik

Welkom bij Bouwadvies Mur, jouw bouwkundig adviseur voor verbouwingen en verduurzaming van woningen in Bunnik. Bij ons begint alles met jouw wensen. We luisteren aandachtig, ontwerpen zorgvuldig, en maken gedetailleerde plannen. 

Zo begint onze bouwexpertise met het bespreken van jouw wensen en het opstellen van een ontwerp. Hier maken we gedetailleerde tekeningen van om de omgevingsvergunning aan te vragen en de constructieberekeningen te maken. Daarna bieden we bouwbegeleiding tijdens de bouw en zorgen we voor een zorgeloze oplevering van het project, waarbij kwaliteit en duurzaamheid door ons worden gewaarborgd.

Wij staan klaar om jouw huis te transformeren tot de perfecte plek die je altijd al hebt gewenst.

Een navigatie door het bouwproces:

Of je nu het gehele verbouwingstraject aan ons wilt toevertrouwen, van sleuteloverdracht tot oplevering, of slechts delen ervan, wij staan klaar om je bij elke stap te ondersteunen.

Bij Bouwadvies Mur gaan we verder dan alleen het volgen van regels; we bieden creatieve oplossingen om de verbouwing te verwezenlijken die jij voor ogen hebt. Jouw wensen vormen de kern van ons werk, en samen streven we naar een optimaal resultaat.

Wat ons onderscheidt:

Tekeningen als basis van jouw plannen:

Onze bouwtekeningen zijn niet zomaar lijnen op papier; ze zijn een combinatie van jouw persoonlijke wensen en onze uitgebreide ervaring en expertise. Onze tekeningen worden met nauwkeurigheid gemaakt gebaseerd op inmeting op locatie. 

We verkennen alle mogelijkheid om de situatie te optimaliseren en af te stemmen op jouw persoonlijke wensen en de hedendaagse eisen. 

Neem contact op via ons contactformulier voor een adviesgesprek over bouwtekeningen in Bunnik.

Vergunningen binnen handbereik:

Of je nu vergunningsvrij wilt bouwen of een vergunning nodig hebt, je krijgt te maken met bouwregelgeving. Wij, van Bouwadvies Mur, hebben uitgebreide kennis van de bouwregelgeving en bouwvoorschriften. Laat het aan ons over om je door dit proces te leiden. Wij nemen de complexiteit van vergunningsprocedures op ons en zorgen ervoor dat alles in overeenstemming is met de geldende voorschriften van Bunnik. Of het nu gaat om het realiseren van een vergunningsvrije aanpassing of het verkrijgen van de benodigde goedkeuringen, wij zijn hier om ervoor te zorgen dat je project soepel en efficiënt verloopt. 

De exacte stappen en doorlooptijd kunnen variëren op basis van de complexiteit van het project en de specifieke eisen van de gemeente Bunnik. Het is raadzaam om tijdig te beginnen met de voorbereiding van de vergunningsaanvraag en professioneel advies bij ons in te winnen.

Constructieberekeningen: jouw zekerheid in staal en steen:

Een constructieberekening is niet slechts een verplicht onderdeel bij bouwen en verbouwen; het vormt de essentiële ruggengraat die zorgt dat jouw bouwwerk niet alleen voldoet aan regelgeving, maar ook de tand des tijds doorstaat. Onze expertise in constructieberekeningen reikt verder dan louter naleving van voorschriften; het is een investering in de duurzaamheid en stabiliteit van jouw project. Vertrouw op ons voor nauwkeurige en doordachte constructieberekeningen voor jouw project in Bunnik die de stabiliteit van jouw bouwproject waarborgen, of het nu gaat om constructiewijzigingen of de initiële bouw.

Onze certificaten

Nationale Hypotheek Garantie
Autodesk Revit
VCA
NEN 2767

Op zoek naar uitgebreid bouwadvies in Bunnik?

Maatwerk in bouwbegeleiding:

Onze persoonlijke bouwbegeleiding in Bunnik is maatwerk en afgestemd op specifieke en persoonlijke behoefte. Als het offertetraject is afgesloten en de aannemer is gekozen dan kan de bouw eindelijk beginnen. Hoe weet je dan of alles correct en volgens tekening wordt uitgevoerd? Bouwadvies Mur ontzorgt hierin door voor u de bouwbegeleiding te doen.

Een ervaren aannemer mag dan wel weinig begeleiding behoeven, het blijft van cruciaal belang om te verifiëren of de werkzaamheden daadwerkelijk worden uitgevoerd volgens de gedetailleerde tekeningen die wij hebben opgesteld. Onze begeleiding is flexibel en gericht op het waarborgen van  kwaliteit en precisie. We stellen in overleg vast hoeveel begeleiding er nodig is. Vertrouw op ons om de uitvoering te controleren en ervoor te zorgen dat de bouwplannen nauwkeurig worden gerealiseerd.

Grondige bouwkundige keuring:

Wij bieden een verscheidenheid aan keuringsdiensten in verschillende prijsklassen, waarbij onze kernwaarde altijd blijft dat we elke keuring met degelijkheid en grondigheid uitvoeren. Met maar liefst 10 jaar ervaring kunnen klanten rekenen op een betrouwbare partner die zorgvuldig en deskundig te werk gaat. Of het nu gaat om een eenvoudige of uitgebreide keuring, onze toewijding aan kwaliteit en expertise staat altijd voorop.

Een bouwkundige keuring biedt inzicht, zekerheid en kan helpen om financiële verrassingen en juridische geschillen te voorkomen. Het is een investering die zichzelf vaak terugbetaalt in gemoedsrust en mogelijke kostenbesparingen op de lange termijn.

Betrouwbaar advies:

Of het nu gaat om daken, vloeren, scheuren in muren of andere bouwkundige aspecten, wij nemen jouw vragen en zorgen uiterst serieus. Vertrouw op een gedegen en praktisch advies van ons.

Onze bouwkundige adviezen worden hoog gewaardeerd, zowel voor praktische oplossingen als gespecialiseerde vraagstukken. Als we je niet direct kunnen bijstaan, verwijzen we je graag door naar collega-specialisten op het desbetreffende vakgebied. 

Duurzaamheid als leidraad:

Bij elke stap, van het creëren van tekeningen tot het daadwerkelijke bouwen en verbouwen, proberen we zo veel mogelijk oog te hebben voor duurzaamheid. We leggen de focus op laag energieverbruik en implementeren materialen die aan de huidige normen voldoen. Daarnaast streven we actief naar een gezond binnenklimaat in al onze ontwerpen. We integreren ventilatie- en luchtkwaliteitssystemen die bijdragen aan een optimale atmosfeer in de woning. Door bewuste keuzes te maken in materialen en bouwmethoden, bevorderen we niet alleen duurzaamheid, maar ook de gezondheid en het welzijn van de bewoners. Op deze manier verzekeren we dat onze projecten niet alleen voldoen aan technische duurzaamheidsstandaarden, maar ook aan de eisen voor een comfortabel en gezond leefklimaat.

In Bunnik, waar wij actief zijn, streven we ernaar om lokale en milieuvriendelijke bouwpraktijken te bevorderen. We houden rekening met de unieke omgevingsfactoren van Bunnik en zetten ons in voor duurzame ontwikkeling. 

Bij Bouwadvies Mur hanteren we een praktische aanpak, met name door middel van onze educatieve Energieworkshop die specifiek gericht is op de bewoner. Op deze manier streven we ernaar om een volledig beeld te krijgen van de woning, de behoeften en de eisen van de bewoners. Deze workshop biedt niet alleen waardevolle inzichten in het energieverbruik van de woning, maar stelt ons ook in staat om samen met de bewoners te werken aan oplossingen die voldoen aan hun specifieke wensen en eisen op het gebied van energie-efficiëntie. Door deze interactieve benadering zorgen we ervoor dat onze ontwerpen niet alleen duurzaam zijn op papier, maar ook praktisch en effectief in de dagelijkse leefomgeving van de bewoners. 

Ons erfgoed in Bunnik en omgeving:

Laat je inspireren door de monumenten van toekomstige generaties die wij in Bunnik hebben neergezet. Wordt deel van een nieuwe legende, geschreven in steen en staal.

Nieuw Loosdrechtsedijk, Loosdrecht

8 januari 2024

Schroeder van der Kolkstraat, Utrecht

1 december 2022

Jekerstraat, Utrecht

1 december 2022

Weerdsingel Oostzijde, Utrecht

1 december 2022

Van Limburg Brouwerstraat, Utrecht

1 december 2022

Bouwtekening uitbouw

30 juni 2021

Vergunning draagmuur

30 april 2021

Bouwtekening dakkapel

24 mei 2020

Dakkapel in Utrecht

16 maart 2020

Vochtprobleem kruipruimte

19 februari 2020

Bouwkundige keuring Utrecht

7 januari 2020

Dakterras legaliseren

7 januari 2020

Constructieberekening muurdoorbraak

23 augustus 2019

Vergunningsaanvraag dakterras

23 augustus 2019

Kruipruimte inspectie Utrecht

14 juli 2017

Dakinspectie Utrecht

13 oktober 2015

Bouwtechnische keuring Utrecht Wittevrouwen

7 september 2015

Bouwkundige keuring Maarssen

25 mei 2015

Zet de stap naar realisatie:

Neem het besluit, zet de stap naar het realiseren van je bouwplannen, en laat Bouwadvies Mur je begeleiden in dit avontuur. Neem contact met ons op voor professionele ondersteuning, en samen zetten we de eerste stappen naar het verwezenlijken van jouw bouwdromen.

Neem contact op via ons contactformulier

Getuigenissen

We hebben ontzettend fijn advies gekregen van Mur B.V.; vakkundig, vriendelijk, snel en rekening houdend met onze wensen. We komen hier in de toekomst zeker terug. Van harte aanbevolen!!

Tom Jacobs

Jesper en Nick hebben in een relatief kort tijdbestek alle bouwtechnische tekeningen en constructieberekeningen voor mijn verbouwing verzorgd. Dit alles in heldere communicatie met waar nodig de juiste feedback op de plannen die ik initieel in mijn hoofd had. Bedankt heren!

Matthijs Doesburg

MUR heeft ons behoed voor een grote financiële tegenslag, door ons na de bouwtechnische keuring door te verwijzen naar vervolgonderzoek voor de funderingen. Op de achtergrond hebben zij ook een constructeur en funderingskundige benaderd om mee te denken en een helder beeld te schetsen van de situatie. Helaas daarna voor ons geen nieuwe woning, maar van MUR wel goede service + volledig en eerlijk advies.

Jurjen Van Houten

Jesper reageerde snel op mijn mails, dacht mee aan een oplossing en heeft veel kennis van zaken. Aanrader!

Melvin de Wildt

Mur bouwadvies heeft onze bouwaanvraag zeer vakkundig, vriendelijk en geduldig verzorgd. Er zaten best wat haken en ogen aan de aanvraag voor ons gemeentelijk monument, en daarom had Jesper nog een extra adviseur ingeschakeld, waar we ook veel aan hadden. De bouwtekeningen waren snel gemaakt, snel aangepast, en er werd zeer helder gecommuniceerd.Een aanrader!

Paul Klinkenberg

Veelgestelde vragen over bouwen in Bunnik

Waar komen die scheuren vandaan? (Betrouwbaar advies)

Het is lastig om de exacte oorzaak van scheuren in een wand vast te stellen zonder een grondige inspectie, maar er zijn verschillende mogelijke redenen voor het ontstaan van scheuren. Hier zijn enkele veelvoorkomende oorzaken:

Natuurlijke beweging van het gebouw:

Gebouwen ondergaan normale zettingen en bewegingen als reactie op veranderingen in temperatuur, vochtigheid en grondomstandigheden. Deze natuurlijke bewegingen kunnen leiden tot scheurvorming.

Grondzetting:

Veranderingen in de onderliggende grond, zoals inklinking of uitdroging, kunnen de fundering beïnvloeden en scheuren veroorzaken.

Bouwmaterialen:

Variaties in bouwmaterialen, zoals krimp of uitzetting, kunnen leiden tot scheurvorming in muren.

Vochtproblemen:

Overmatig vocht kan de structuur van materialen aantasten en leiden tot scheuren. Dit kan worden veroorzaakt door lekkages, slechte ventilatie of problemen met de waterdichtheid van de fundering.

Structurele problemen:

Problemen met de structurele integriteit van het gebouw, zoals funderingsproblemen of structurele belastingen, kunnen scheurvorming veroorzaken.

Veranderingen in belasting:

Verbouwingen, toevoegingen of veranderingen in de belasting op een gebouw kunnen invloed hebben op de wanden en scheuren veroorzaken.

Het is raadzaam om door een bouwkundig ingenieur van Bouwadvies Mur een professionele inspectie uit te laten om de exacte oorzaak van de scheuren te achterhalen en passende maatregelen te nemen om verdere schade te voorkomen.

Waarom heb ik tekeningen nodig? (Tekeningen als basis van jouw plannen)

Bouwtekeningen zijn essentieel voor zowel de vergunningsaanvraag als voor de aannemer bij de uitvoering van een bouwproject. Deze gedetailleerde tekeningen dienen als de visuele blauwdruk van het project en spelen een cruciale rol om verschillende redenen.

Voor de vergunningsaanvraag bieden bouwtekeningen een helder overzicht van het voorgestelde project aan de lokale bouwautoriteiten. Ze tonen niet alleen de intenties van het bouwplan, maar benadrukken ook dat het voldoet aan alle geldende bouwvoorschriften. Dit draagt bij aan een soepel verloop van het vergunningsproces. Bij een vergunningsaanvraag moeten altijd tekeningen van de bestaande situatie en de nieuwe situatie ingediend worden.

Voor de aannemer fungeren bouwtekeningen als de leidraad tijdens de daadwerkelijke bouw. Ze vertalen de conceptuele ideeën in concrete instructies, waardoor de aannemer precies weet wat er moet worden gebouwd. Dit bevordert een gestroomlijnde uitvoering en helpt om het beoogde resultaat nauwkeurig te realiseren.

Kortom, bouwtekeningen zijn onmisbaar, omdat ze niet alleen de basis vormen voor het verkrijgen van de benodigde vergunningen, maar ook als cruciaal instrument dienen voor de aannemer om het bouwproject effectief te realiseren.

Wat is een constructiewijziging? (Constructieberekeningen: jouw zekerheid in staal en steen)

Een constructiewijziging verwijst naar elke verandering in de structurele elementen van een gebouw, zoals de dragende muren, vloeren, daken of funderingen. Deze wijzigingen hebben invloed op de integriteit en stabiliteit van de constructie. Voorbeelden van constructiewijzigingen in woningen kunnen onder meer zijn:

Verwijderen van Draagmuur:

Het verwijderen van een muur die het gewicht van bovenliggende structuren draagt, zoals een draagmuur, kan als een constructiewijziging worden beschouwd.

Toevoegen van Extra Verdieping:

Het toevoegen van een extra verdieping aan een bestaande woning kan leiden tot constructiewijzigingen, omdat het de belasting op de fundering en de structurele elementen verhoogt.

Wijzigen van Dakstructuur:

Het veranderen van de dakstructuur, bijvoorbeeld door het toevoegen van dakkapellen, kan als een constructiewijziging worden beschouwd.

Vergroten van Openingen:

Het vergroten van deuren, ramen of het creëren van nieuwe openingen in dragende muren kan een constructiewijziging vereisen.

Verplaatsen van Trappen:

Het verplaatsen of wijzigen van trappen kan van invloed zijn op de structuur van de vloeren en vereist mogelijk constructieve aanpassingen.

Aanbrengen van een Balkon of dakterras:

Het toevoegen van een balkon of dakterras aan een bestaande woning vereist vaak constructieve aanpassingen.

Het is belangrijk om professioneel advies in te winnen en bouwvergunningen te verkrijgen voordat je constructiewijzigingen aanbrengt in je woning. Dit zorgt ervoor dat de wijzigingen veilig en in overeenstemming met de bouwvoorschriften worden uitgevoerd.

Wat is een offerte traject? (Maatwerk in bouwbegeleiding)

Ons offertetraject biedt uitgebreide ondersteuning bij het vinden van de meest geschikte aannemer voor jouw project. Zodra het ontwerp en de tekeningen gereed zijn, start het offertetraject met een gedetailleerde werkomschrijving waarin jouw wensen met betrekking tot afwerkingen en materialen helder worden uiteengezet. Wij vullen deze aan en delen de werkomschrijving en benodigde tekeningen met 2 of 3 aannemers uit ons netwerk. Indien gewenst, kunnen we ook een aannemer uit jouw eigen netwerk hierin betrekken.

We organiseren vervolgens afspraken met de geselecteerde aannemers op locatie, zodat zij het project goed kunnen visualiseren. De aannemers gaan aan de slag met het opstellen van gedetailleerde offertes. Tijdens dit proces staan wij klaar om alle vragen te beantwoorden die de aannemers hebben tijdens hun calculatie.

Na ontvangst van de offertes bespreken we deze uitvoerig met jou. Indien nodig bieden we een uitgebreide analyse waarbij we de verschillen in kaart brengen. Als opdrachtgever bepaal jij hoe gedetailleerd we dit proces voor jou oppakken.

Ons doel is om een transparant en goed geïnformeerd besluitvormingsproces te faciliteren, waarbij je vol vertrouwen de juiste aannemer voor jouw project kunt selecteren.

Bunnik informatie

Postcodes: 3981
Aantal inwoners:
15,192
WOZ: 382,716€
Vastgoedkosten per vierkante meter: 4,597€

Werkgebied Bouwadvies Mur