Skip to main content

Bouwadvies, constructeur en uitbouw services in Vianen

Onze kenmerken

Kwaliteitstaat bij ons hoog in het vaandel!

Wij worden van elk project weer enthousiast. Voor ons is het belangrijk om altijd de woning goed op locatie te bestuderen en in te meten. Zo kunnen wij altijd advies op maat geven. Zo hebben we in omgeving Utrecht een goede reputatie kunnen opbouwen.

01

We houden van korte lijnen en blijven persoonlijk in contact.

Tijdens het traject blijven we altijd met je in contact. We houden ervan om de lijnen kort te houden. Een no-nonsense mentaliteit.

02

Wij zijn een onafhankelijk adviesbureau.

Eerlijk en deskundig advies. Wij staan voor je klaar!

03

Bouwadvies Mur

Professioneel bouwbegeleiding van Idee tot oplevering in Vianen

Welkom bij Bouwadvies Mur, jouw expert in bouwkundig advies voor verbouwingen en duurzame woningprojecten in Vianen. We luisteren goed naar jullie ideeën, werken verschillende ontwerpen uit en stellen gedetailleerde plannen op.

Onze dienstverlening begint met een grondige bespreking van jouw specifieke wensen, gevolgd door het ontwerpen van een doelgericht plan. Vanaf dit punt nemen wij de leiding in het opstellen van gedetailleerde tekeningen, het aanvragen van omgevingsvergunningen en het uitvoeren van precieze constructieberekeningen. Tijdens de bouwfase voorzien wij in professionele bouwbegeleiding, strevend naar een moeiteloze oplevering van jouw project in Vianen, met een constante focus op kwaliteit en duurzaamheid. 

Neem contact met ons op dan gaan we samen ontdekken hoe jullie droomhuis er uit kan komen te zien!

De weg naar het verwezenlijken van je plannen.

In elke fase, van de allereerste schets tot de uiteindelijke oplevering, vereist doordachte stappen. Met Bouwadvies Mur als jouw betrouwbare partner wordt dit proces aanzienlijk eenvoudiger. Wij begeleiden je niet alleen bij het begrijpen van complexe bouwregelgeving, maar integreren deze regels ook naadloos in ons ontwerp en onze tekeningen. 

Onze onderscheidende diensten:

Professionele bouwtekeningen Vianen:

Onze bouwtekeningen zijn meer dan slechts lijnen op papier; ze vormen een harmonie tussen jouw specifieke wensen en onze diepgaande ervaring en expertise. Met uiterste precisie worden de tekeningen gemaakt op basis van gedetailleerde metingen ter plaatse. We verkennen elke mogelijke optimalisatie om de situatie volledig af te stemmen op jouw persoonlijke voorkeuren en de hedendaagse regels en normen. 

Neem gerust contact met ons op via ons contactformulier voor een adviesgesprek over bouwtekeningen.

Samenwerken aan Inspirerende ontwerpen:

Binnen ons uitgebreide dienstenpakket nemen wij graag de rol van professionele adviseur op ons, met als een van de opties het creëren van een doordacht ontwerp voor jouw verbouwing. Dit proces doorlopen we stapsgewijs, waarbij we je voldoende ruimte geven om actief mee te denken. Door deze gezamenlijke inspanning komen we tot het gewenste eindresultaat, waarmee we jouw visie concreet en optimaal realiseren. Met onze professionele begeleiding bouwen we samen aan de perfecte invulling van jouw project.

Efficiënt vergunningen regelen in Vianen:

De verscheidenheid aan voorschriften in diverse gemeenten, waaronder Vianen, en de voortdurende veranderingen in regelgeving kunnen ontmoedigend zijn bij het concretiseren van uw plannen. Wij begrijpen dat dit een ingewikkelde puzzel kan vormen. Als ervaren professionals hebben wij echter al veel ervaring opgedaan in het omgaan met deze complexiteit gedurende een periode van meer dan 10 jaar. Wij spannen ons maximaal in om de aanvraag zo te formuleren dat deze een reële kans van slagen heeft. Soms vereist dit het aanpassen van de plannen om te voldoen aan de regelgeving. Een uitdaging die wij met plezier aangaan en succesvol proberen op te lossen.

Onze certificaten

Nationale Hypotheek Garantie
Autodesk Revit
VCA
NEN 2767

Op zoek naar uitgebreid bouwadvies in Vianen?

Bouw op zekerheid.

Een degelijke constructieberekening is niet alleen een wettelijke vereiste bij constructiewijzigingen; het is de essentiële basis om ervoor te zorgen dat jouw bouwwerk aan regelgeving voldoet en duurzaam is. De vaste constructeurs waarmee wij samenwerken hebben een jarenlange expertise in constructieberekeningen die verder gaat dan voorschriften naleven; het is een investering in de stabiliteit van jouw project. Bij elke berekening streven wij ernaar een stevig fundament te leggen waarop jouw bouwwerk rust.

Bouwbegeleiding op maat:

Als het offertetraject is afgerond dan kan de bouw eindelijk beginnen! En ook dan kunt u weer rekenen op ons, Bouwadvies Mur, om er voor te zorgen dat de werkzaamheden volgens de uitgewerkte plannen verlopen. 

Onze bouwbegeleiding is afgestemd op specifieke behoeften en vereisten, maatwerk dat varieert afhankelijk van de ervaring van de aannemer. Ook bij een ervaren bouwer is het belangrijk om te controleren of de werkzaamheden in overeenstemming zijn met de gedetailleerde tekeningen en berekeningen die wij hebben opgesteld. Onze begeleiding is flexibel en gericht op het handhaven van kwaliteit en precisie tijdens elke fase van het bouwproces. Of het nu gaat om het verstrekken van richtlijnen aan een doorgewinterde bouwer of het nauwlettend volgen van elke stap voor meer gedetailleerde begeleiding, we passen onze aanpak aan om ervoor te zorgen dat de uitvoering nauwkeurig is. 

Keuringen met gedegen kennis en oog voor detail.

Wij bieden verschillende pakketten aan voor onze keuringen, met de constante waarde dat elke keuring grondig en gedegen wordt uitgevoerd. Met een decennium aan ervaring bieden wij klanten de zekerheid van een betrouwbare partner die zorgvuldig en vakkundig te werk gaat. Of het nu een eenvoudige of uitgebreide keuring betreft, onze toewijding aan kwaliteit en expertise staat te allen tijde centraal.

Een grondige bouwkundige keuring verschaft niet alleen inzicht en zekerheid, maar kan ook dienen als preventieve maatregel tegen financiële verrassingen en juridische geschillen. Het betreft een investering die doorgaans rendeert in gemoedsrust en potentiële kostenbesparingen op de langere termijn.

Deskundig advies:

Of je nu kampt met vragen over daken, vloeren, scheuren in muren of andere bouwkundige aspecten in Vianen, wij nemen jouw zorgen uiterst serieus. Vertrouw op een gedegen en praktisch advies van ons.

Onze bouwkundige adviezen worden goed gewaardeerd, zowel voor alledaagse oplossingen als voor complexe vraagstukken. Mocht directe bijstand niet mogelijk zijn, dan leiden we je graag naar vakspecifieke collega’s. Jouw tevredenheid en succes zijn voor ons altijd van het grootste belang.

Duurzaam wonen, duurzaam leven:

Bij elke stap, van ontwerpen tot bouwen, hebben we aandacht voor duurzaamheid met een focus op laag energieverbruik en materialen die aan de normen voldoen. In al onze ontwerpen streven we naar een gezond binnenklimaat door integratie van ventilatie- en luchtkwaliteitssystemen. Door bewuste materiaal- en bouwkeuzes bevorderen we duurzaamheid en het welzijn van bewoners, zodat onze projecten voldoen aan technische standaarden én eisen voor een comfortabel en gezond leefklimaat.

In Vianen bevorderen we lokale en milieuvriendelijke bouwpraktijken, rekening houdend met de unieke omgevingsfactoren. Bij Bouwadvies Mur hanteren we een praktische aanpak, met onze educatieve Energieworkshop specifiek gericht op bewoners. Deze workshop biedt inzicht in energieverbruik en stelt ons in staat samen met bewoners oplossingen te ontwikkelen die voldoen aan hun specifieke wensen en eisen voor energie-efficiëntie. Zo waarborgen we dat onze duurzame ontwerpen niet alleen op papier effectief zijn, maar ook in de dagelijkse leefomgeving van bewoners.

Onze projecten:

Laat je leiden door het erfgoed van onze bouwprojecten in Utrecht en omgeving. Voeg je eigen hoofdstuk toe aan een groeiende geschiedenis van architectonische pracht.

Nieuw Loosdrechtsedijk, Loosdrecht

8 januari 2024

Schroeder van der Kolkstraat, Utrecht

1 december 2022

Jekerstraat, Utrecht

1 december 2022

Weerdsingel Oostzijde, Utrecht

1 december 2022

Van Limburg Brouwerstraat, Utrecht

1 december 2022

Bouwtekening uitbouw

30 juni 2021

Vergunning draagmuur

30 april 2021

Bouwtekening dakkapel

24 mei 2020

Dakkapel in Utrecht

16 maart 2020

Vochtprobleem kruipruimte

19 februari 2020

Bouwkundige keuring Utrecht

7 januari 2020

Dakterras legaliseren

7 januari 2020

Constructieberekening muurdoorbraak

23 augustus 2019

Vergunningsaanvraag dakterras

23 augustus 2019

Kruipruimte inspectie Utrecht

14 juli 2017

Dakinspectie Utrecht

13 oktober 2015

Bouwtechnische keuring Utrecht Wittevrouwen

7 september 2015

Bouwkundige keuring Maarssen

25 mei 2015

Realiseer je bouwplannen in Vianen:

Vertrouw op de expertise van Bouwadvies Mur voor een succesvolle voorbereiding en uitvoering van je bouwproject. 

Neem contact met ons op via ons contactformulier.

Getuigenissen

We hebben ontzettend fijn advies gekregen van Mur B.V.; vakkundig, vriendelijk, snel en rekening houdend met onze wensen. We komen hier in de toekomst zeker terug. Van harte aanbevolen!!

Tom Jacobs

Jesper en Nick hebben in een relatief kort tijdbestek alle bouwtechnische tekeningen en constructieberekeningen voor mijn verbouwing verzorgd. Dit alles in heldere communicatie met waar nodig de juiste feedback op de plannen die ik initieel in mijn hoofd had. Bedankt heren!

Matthijs Doesburg

MUR heeft ons behoed voor een grote financiële tegenslag, door ons na de bouwtechnische keuring door te verwijzen naar vervolgonderzoek voor de funderingen. Op de achtergrond hebben zij ook een constructeur en funderingskundige benaderd om mee te denken en een helder beeld te schetsen van de situatie. Helaas daarna voor ons geen nieuwe woning, maar van MUR wel goede service + volledig en eerlijk advies.

Jurjen Van Houten

Jesper reageerde snel op mijn mails, dacht mee aan een oplossing en heeft veel kennis van zaken. Aanrader!

Melvin de Wildt

Mur bouwadvies heeft onze bouwaanvraag zeer vakkundig, vriendelijk en geduldig verzorgd. Er zaten best wat haken en ogen aan de aanvraag voor ons gemeentelijk monument, en daarom had Jesper nog een extra adviseur ingeschakeld, waar we ook veel aan hadden. De bouwtekeningen waren snel gemaakt, snel aangepast, en er werd zeer helder gecommuniceerd.Een aanrader!

Paul Klinkenberg

Veelgestelde vragen over bouwen in Vianen

Waar komen die scheuren vandaan? (Betrouwbaar advies)

Het is lastig om de exacte oorzaak van scheuren in een wand vast te stellen zonder een grondige inspectie, maar er zijn verschillende mogelijke redenen voor het ontstaan van scheuren. Hier zijn enkele veelvoorkomende oorzaken:

Natuurlijke beweging van het gebouw:

Gebouwen ondergaan normale zettingen en bewegingen als reactie op veranderingen in temperatuur, vochtigheid en grondomstandigheden. Deze natuurlijke bewegingen kunnen leiden tot scheurvorming.

Grondzetting:

Veranderingen in de onderliggende grond, zoals inklinking of uitdroging, kunnen de fundering beïnvloeden en scheuren veroorzaken.

Bouwmaterialen:

Variaties in bouwmaterialen, zoals krimp of uitzetting, kunnen leiden tot scheurvorming in muren.

Vochtproblemen:

Overmatig vocht kan de structuur van materialen aantasten en leiden tot scheuren. Dit kan worden veroorzaakt door lekkages, slechte ventilatie of problemen met de waterdichtheid van de fundering.

Structurele problemen:

Problemen met de structurele integriteit van het gebouw, zoals funderingsproblemen of structurele belastingen, kunnen scheurvorming veroorzaken.

Veranderingen in belasting:

Verbouwingen, toevoegingen of veranderingen in de belasting op een gebouw kunnen invloed hebben op de wanden en scheuren veroorzaken.

Het is raadzaam om door een bouwkundig ingenieur van Bouwadvies Mur een professionele inspectie uit te laten om de exacte oorzaak van de scheuren te achterhalen en passende maatregelen te nemen om verdere schade te voorkomen.

Waarom heb ik tekeningen nodig? (Tekeningen als basis van jouw plannen)

Bouwtekeningen zijn essentieel voor zowel de vergunningsaanvraag als voor de aannemer bij de uitvoering van een bouwproject. Deze gedetailleerde tekeningen dienen als de visuele blauwdruk van het project en spelen een cruciale rol om verschillende redenen.

Voor de vergunningsaanvraag bieden bouwtekeningen een helder overzicht van het voorgestelde project aan de lokale bouwautoriteiten. Ze tonen niet alleen de intenties van het bouwplan, maar benadrukken ook dat het voldoet aan alle geldende bouwvoorschriften. Dit draagt bij aan een soepel verloop van het vergunningsproces. Bij een vergunningsaanvraag moeten altijd tekeningen van de bestaande situatie en de nieuwe situatie ingediend worden.

Voor de aannemer fungeren bouwtekeningen als de leidraad tijdens de daadwerkelijke bouw. Ze vertalen de conceptuele ideeën in concrete instructies, waardoor de aannemer precies weet wat er moet worden gebouwd. Dit bevordert een gestroomlijnde uitvoering en helpt om het beoogde resultaat nauwkeurig te realiseren.

Kortom, bouwtekeningen zijn onmisbaar, omdat ze niet alleen de basis vormen voor het verkrijgen van de benodigde vergunningen, maar ook als cruciaal instrument dienen voor de aannemer om het bouwproject effectief te realiseren.

Wat is een constructiewijziging? (Constructieberekeningen: jouw zekerheid in staal en steen)

Een constructiewijziging verwijst naar elke verandering in de structurele elementen van een gebouw, zoals de dragende muren, vloeren, daken of funderingen. Deze wijzigingen hebben invloed op de integriteit en stabiliteit van de constructie. Voorbeelden van constructiewijzigingen in woningen kunnen onder meer zijn:

Verwijderen van Draagmuur:

Het verwijderen van een muur die het gewicht van bovenliggende structuren draagt, zoals een draagmuur, kan als een constructiewijziging worden beschouwd.

Toevoegen van Extra Verdieping:

Het toevoegen van een extra verdieping aan een bestaande woning kan leiden tot constructiewijzigingen, omdat het de belasting op de fundering en de structurele elementen verhoogt.

Wijzigen van Dakstructuur:

Het veranderen van de dakstructuur, bijvoorbeeld door het toevoegen van dakkapellen, kan als een constructiewijziging worden beschouwd.

Vergroten van Openingen:

Het vergroten van deuren, ramen of het creëren van nieuwe openingen in dragende muren kan een constructiewijziging vereisen.

Verplaatsen van Trappen:

Het verplaatsen of wijzigen van trappen kan van invloed zijn op de structuur van de vloeren en vereist mogelijk constructieve aanpassingen.

Aanbrengen van een Balkon of dakterras:

Het toevoegen van een balkon of dakterras aan een bestaande woning vereist vaak constructieve aanpassingen.

Het is belangrijk om professioneel advies in te winnen en bouwvergunningen te verkrijgen voordat je constructiewijzigingen aanbrengt in je woning. Dit zorgt ervoor dat de wijzigingen veilig en in overeenstemming met de bouwvoorschriften worden uitgevoerd.

Wat is een offerte traject? (Maatwerk in bouwbegeleiding)

Ons offertetraject biedt uitgebreide ondersteuning bij het vinden van de meest geschikte aannemer voor jouw project. Zodra het ontwerp en de tekeningen gereed zijn, start het offertetraject met een gedetailleerde werkomschrijving waarin jouw wensen met betrekking tot afwerkingen en materialen helder worden uiteengezet. Wij vullen deze aan en delen de werkomschrijving en benodigde tekeningen met 2 of 3 aannemers uit ons netwerk. Indien gewenst, kunnen we ook een aannemer uit jouw eigen netwerk hierin betrekken.

We organiseren vervolgens afspraken met de geselecteerde aannemers op locatie, zodat zij het project goed kunnen visualiseren. De aannemers gaan aan de slag met het opstellen van gedetailleerde offertes. Tijdens dit proces staan wij klaar om alle vragen te beantwoorden die de aannemers hebben tijdens hun calculatie.

Na ontvangst van de offertes bespreken we deze uitvoerig met jou. Indien nodig bieden we een uitgebreide analyse waarbij we de verschillen in kaart brengen. Als opdrachtgever bepaal jij hoe gedetailleerd we dit proces voor jou oppakken.

Ons doel is om een transparant en goed geïnformeerd besluitvormingsproces te faciliteren, waarbij je vol vertrouwen de juiste aannemer voor jouw project kunt selecteren.

Vianen informatie

Postcodes: 4131, 4132, 4133
Aantal inwoners: 20,423
WOZ: 359,706€
Vastgoedkosten per vierkante meter:
3,789€

Werkgebied Bouwadvies Mur